Dnešním článkem otevíráme novou rubriku, cestovatelské okénko, kterou jsme příznačně pojmenovali Jiné světy. Budeme se dělit o zážitky z návštěvy cizích krajů se zaostřením na tamní cyklistiku. Let’s go to the UK!

30. 10. 2015

Kouzlo spojeného království nám učarovalo ve městě Edinburgh ležícím na východním pobřeží Skotska. Dalekosáhlá historie, gotická architektura, národní hrdost, zrzavé vlasy, všude přítomný bodlák a nic moc ležák - tolik ve zkratce o tomto úžasném místě. S nadšením o něm každému vyprávím, na náš blog se však taková rozprava příliš nehodí.

Budu se raději soustředit na kola. Předním rozdílem je jízda vlevo. Pro mě dostatečně matoucí - a to jen z pohledu chodce, pro místní samozřejmá věc. Občas mě nějaký cyklista pěkně vylekal, když se vyloupl ze strany, z níž jsem ho vůbec nečekala. Ostražitost na přechodu byla na místě.

Přes celý Edinburgh vedou bočními ulicemi cyklostezky spojující hlavní části města. Zároveň je to pěší zóna. Na našich toulkách jsme potkávali cyklisty všech věkových kategorií, většinou na cestě z práce. Na hlavních “road” či “street” se moc nevyskytují. Nejspíš je v tom odrazuje nadměrný provoz aut, “dabldekrů” a taxíků. V galerii níže se můžete podívat na reportáž, kterou se mi při výletech podařilo nafotit.

Kolo Chopper

Skotské muzeum a kolo Chopper

Povídání o Chopperu

Návrat do minulosti s Chopperem

Skotské muzeum a dětské kolo

Historický model dětského kola

Skotské muzeum

Další úlovek se skotského muzea

Zábava pro čtyři

Zábava pro čtyři

Pouliční torzo

Pouliční torzo

Kola v ulicích

Kola v ulicích

Rikša

Rikša



© 2024 Jízdní kola Pavel Dočkal – Jízdní kola Prostějov

Vytvořeno pomocí WebLocalBusiness